петък, 16 ноември 2012 г.

Търси се : КоледаAnd maybe every once in a while
you give my a grandma a reason to smile
This is the season of smiles 

It's cold but we'll be freezing in style


Shake up the happinessИмам нужда от една Коледа точно сега. Мисля,че всички имаме. Заедно с брадатия старец,смеещ се от сърце,който да ни напомни,че ние не го правим достатъчно. Да,не се смеем,а усмивките също са рядкост. Една Коледа с всички лампички и светлини,с дъха на канелени сладки и горещ шоколад. От самия аромат сякаш и гладните се засищат. Ние изглеждаме една идея по-щастливи,по-мъдри и по-снизходителни към чуждите дефекти. В това празнично настроение и просяците по улиците ни се виждат мили и скъпи,та ни се развързват и кесиите,даже и сърцата понякога.

Добре,че я има Коледа,та да успеят и бедните да се сдобият с някой лев от хилядите изведнъж загрижени за нещастието им. Но само около тези дати,в другите дни те си остават същите досадници,които се чудят как да ни измъкнат пари изпод носа. Ама разбира се,всички знаем,че парите,които „даряваме”,отиват за всякакви мръсни цели. Как да им дадеш,то съмнителна работа! По Коледа,обаче,може. Този празник трябва да се повтаря поне веднъж месечно,иначе има опасност да забравим да сме добри. И снегът е красив,щом календарът подмине 20-то число,и градът ни,че чак и съседката от втория етаж ти става мила. Щастие и радост да искаш. Икономическа криза ли имало? Магазините се късат по шевовете : и продавачките щастливи,и децата доволни,след като са си избрали подаръка от Дядо Коледа.Макар че днес едно дете ми каза,че той не съществувал.Знам,че не ви се вярва! Ама си го каза без капчица съмнение,как ще го заблуждаваме с такива легенди. Всички знаем,че плейстейшъна се произвежда в Китай,а после се взима директно от магазина. И аз не можах да повярвам на това,та малко се поскарахме. Май му се сторих наивна,че вярвам и ме погледна тъжно със съчувствие. Не съм сигурна кой от двама ни трябваше да е по-тъжен: аз ,че на тази възраст още вярвам в чудеса,или той,че 3 пъти по-малък от мен,вече не вярва.

Та за Коледа ставаше въпрос. Трябва ни направо един закон,който да ни задължава да сме добри поне веднъж месечно. Ден,в който да забравим за себе си ,да загърбим собствения си егоизъм и да направим нещо малко,но за някой друг,било то и за разнообразие. Макар и намеренията ми да са добри,се съмнявам скоро такъв закон да види печат. Но нищо. До тогава може да е неформално.
Ти искаш ли още днес да е Коледа?

1 коментар: